İş vaadiyle kandırılan Kahramanmaraşlı işçiler, Kazakistan'da mahsur kaldı

İş vaadiyle Kazakistan'a götürülen 60 Türk vatandaşı bulundukları yerde mahsur kaldı. Kalan işçilerden 60'ının Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Bin bir hayalle gittikleri Kazakistan’ın Almata kentinde mahsur kalan 60 Kahramanmaraşlı vatandaş haber merkezimize ulaşarak yetkililerden yardım istedi.

Edinilen bilgilere göre, İş vaadiyle kandırdığı vatandaşları Kazakistan’a götüren firma işçilerin ne parasını ödedi ne vizelerini yaptırdı ne de geri dönecek biletlerini aldı. 

Bulundukları Almata kentinde mahsur kalan Türk işçiler bir an önce Türkiye’ye dönmek istiyor. 

Haber merkezimize ulaşan Ayhan Şenkaya: “Burada Türk konsolosluğuna gittik. Ama bize yardımcı olmadılar. İş vaadiyle bizleri buraya getirdiler ama ne iş yaptırdılar nede pasaportlarımızı vizelettiler. Bizlerin burada durumlar hiç iyi değil. Başımıza bir şey gelmesinden çok korkuyoruz. 60 Kişilik bir grubuz ve hepimizde Kahramanmaraşlıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal, İçişleri Komisyon Başkanımız Celalettin Güvenç ve tüm yetkililerden yardım istiyoruz. Lütfen bizim Türkiye’ye dönmemize yardımcı olun.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme