Kahramanmaraş dahil 46 ilde uyuşturucu operasyonu

Uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik aralarında Kahramanmaraş'ında bulunduğu 46 ilde düzenlenen Narkogüç-42 operasyonlarında 1 Ton 340 kg uyuşturucu madde ele geçirildi, 364 Zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarınca; 332 ekip, 1.375 personel, 1 hava aracı ve 19 narkotik dedektör köpeğinin katılımı ile Malatya, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Sakarya, Kars, Adana, İzmir, Batman, Kırklareli, Diyarbakır, Mersin, Antalya, Bursa, İstanbul, Edirne, Karaman, Tokat, Elazığ, Amasya, Osmaniye, Kocaeli, Konya, Samsun, Aydın, Tekirdağ, Çorum, Kırşehir, Balıkesir, Isparta, Hatay, Kayseri, Eskişehir, Kütahya, Sivas, Siirt, Muğla, Aksaray, Kahramanmaraş, Çanakkale, Manisa, Adıyaman, Kastamonu, Erzurum, Düzce ve Yalova olmak üzere 46 ilde Narkogüç-42 operasyonları yapıldı.

İstanbul'da yapılan operasyonda 395 kg 700 gr metamfetamin, 56 kg 350 gr kokain, ve 102.360 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Toplam 10 zehir taciri yakalandı.

Ankara'da gerçekleştirilen operasyonda 10.906 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 1 zehir taciri yakalandı.

Adana'da yapılan operasyonda 118 kg skunk ele geçirilirken, 1 zehir taciri yakalandı.

Amasya'da gerçekleştirilen operasyonda 116 kg esrar ele geçirilirken, 2 zehir taciri yakalandı.

Antalya Jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda 300 gr eroin, metamfetamin ve esrar ele geçirilirken, 3 zehir taciri yakalandı.

Aydın Jandarma tarafından yapılan operasyonda büyük miktarda sentetik ecza ele geçirilirken, 40 zehir taciri yakalandı.

Erzurum Jandarma tarafından yapılan operasyonda 1.5 kg sentetik uyuşturucu ele geçirilirken, 1 zehir taciri yakalandı.

Düzce Jandarma tarafından yapılan operasyonda 2 kg esrar ele geçirilirken, 1 zehir taciri yakalandı.

Elazığ Jandarma tarafından yapılan operasyonda 138 kg skunk ele geçirilirken, 1 zehir taciri yakalandı.

Tekirdağ Jandarma tarafından yapılan operasyonda 542 gr eroin, 75 gr metamfetamin, afyon ve sentetik ecza ele geçirilirken, 1 zehir taciri yakalandı.

Kahramanmaraş Jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda metamfetamin, skunk ve kubar esrar ele geçirilirken, 107 zehir taciri yakalandı.

Diyarbakır Jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda 507 kg esrar ele geçirildi.
Operasyonlar, Türkiye'nin uyuşturucu ile mücadeledeki kararlılığını ve koordinasyonunu gösteriyor.
 

Bakmadan Geçme