Kahramanmaraş merkezli 'sarı maden' operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı

Kahramanmaraş merkezli İstanbul ve Sivas'ta gerçekleştirilen 'sahte altın' operasyonunda 18 şüpheli yakalandı. Operasyona 45 ekip 210 polis katıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, kentte ruhsatsız merdiven altı atölyelerde ayarı yüksek gösterilmiş ve kaplama diye tabir edilen sahte olduğu zor anlaşılan bileklik, küpe, takı setleri gibi altın ürünlerini üreterek çevre illerde kuyumculara satan şüphelileri takibe aldı. 

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu'nun yönettiği “sarı maden” operasyonu olarak adlandırılan 4 aylık takibinin ardından Özel Harekat polisinin desteğiyle 45 ekip, 210 polis Kahramanmaraş, İstanbul ve Sivas’ta önceden belirlenen 22 ikamet, 2 işyeri, 2 atölye, 4 araç toplam 30 noktada eş zamanlı operasyon ve arama yapıldı.

Operasyonlarda 14 telefon, bin 679 vizyon küpe, 21 kolye ve kolye parçası, 17 çift küpe, 42 bileklik ve bilezik parçası, 2 altın ayar test cihazı, 2 yazı ve desen aleti, 28 pul, 12 çeşitli kuyumcular adına düzenlenmiş isim ve ayar damgaları, sahte yarım ve tam altın, 3 tüfek, 2 kurusıkı tabanca ele geçirildi. 

Eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haber: guncel46.com
 

Bakmadan Geçme