Kahramanmaraş'ta Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü etkinlikleri düzenlendi

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen törende, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mehmet Ali Küpeli, Şehitlik Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından şehitlik özel defterini imzalayan Vali Ünlüer, burada yaptığı konuşmada; “Bugün, şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizin 109. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyor; Çanakkale Zaferi’nin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz.
 
Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır.
 
Milletimiz bu zaferi bize armağan edenleri asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev ve görevin ötesinde de bir vefa borcudur.

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde bu büyük zaferi milletimize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere deprem şehitlerimiz, tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”  Dedi.
 
Vali Ünlüer, daha sonra ise Milletvekilleri, şehit aileleri, gaziler ve protokol mensupları ile birlikte şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktı.

Şehitlik ziyareti, okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve yapılan duaların ardından son buldu.  
 
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri Anma programı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen program ile devam etti.
 
Programda, Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi Müdürü Ali Buldum, açılış konuşması yaptı.
 
Personel Üsteğmen Bora Türe’nin günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam eden program, “Çanakkale Geçilmez” gölge tiyatrosu, oratoryo gösterisi ve zeybek oyunu ile sona erdi.
 

Bakmadan Geçme