Kahramanmaraş'ta meslek liseleri üretiyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Kahramanmaraş'ta dezenfektan, sıvı sabun ve maske üretimi yapılan meslek liselerindeki tesisleri yerinde inceledi. İncelemelere Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz eşlik etti.

Milletvekili Habibe Öçal,  Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki sıvı sabun ve dezenfektan üretim tesisini ve Sevim Şirikçi Mesleki Teknik Anadolu Lisesindeki maske üretimi yapılan tesisi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 

“Meslek liselerinin payı büyük”

 

Pandemi sürecinde meslek liselerini önemine değinen Öçal:  “Korona virüs sürecinde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz seferber oldular, okullarımız fabrika gibi çalışıyor. Dünyada tıbbı malzeme sıkıntısı yaşanırken, Türkiye’miz onlarca ülkeye yardım gönderiyor. Ülkemiz hem iç ihtiyaçları karşılayıp hem de dışarıya yardım gönderebilmesinde meslek liselerimizin payı büyük. Devletimize ve milletimize büyük hizmetleri olan bu liselerimizin her daim yanındayız.” dedi.

 

 

“Meslek liselerinden marka ürünler çıkıyor”

 

Artık Meslek liselerinden marka ürünler çıktığına dikkat çeken milletvekili Habibe Öçal, şunları söyledi: “Pandemi sürecinde şehrimizin ve ülkemizin içerisinde bulunduğu durumu göz önüne bulundurduğumuzda meslek liselerinin olması gereken misyonunu tamamladığını görüyoruz. İl ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz, okul müdürlerimiz ve ekibimiz imkanlar verildiğinde meslek liselerimizin misyonunu nasıl tamamlanacağına dair güzel bir örnek sergilediler. Şuanda Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çetem adında bir marka çalışması yapıyor. Bu dezenfektan markası dileriz ki dünya markası olur. Bizlerde şehrin evlatları olarak meslek liselerimizden hiçbir zaman elimizi çekmeyeceğiz.”

 

“Vekilimizin desteğini hissediyoruz”

 

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise , “Sayın vekilimizin özellikle bu çalışmalarda bizlere öncülük etmesi, sürekli desteklemesi, taleplerimiz hızlı bir şekilde karşılanması bizleri daha çok motive ediyor. İnşallah tükettiklerimizden fazlasını biz burada üreteceğiz. İlimizde kurulan 64 meslek lisesi amacını uygun bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme