MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: Zafer, Hakk'a ve hakikate inananlarındır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih Yalçın, İzmir İl Başkanlığı Olağan Kongresinde yapmış olduğu konuşma: 'MHP bugünün beka güvencesi, geleceğin varlık teminatıdır.' Dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: “Sözlerime; Eylül ayının böyle güzel bir gününde, destani Kurtuluş Savaşı’nın nihai zaferine sahne ve şahit olan İzmir’de sizlerle bir araya gelmekten duyduğum bahtiyarlığı ifade ederek başlamak istiyorum.

Kongreler döneminde; biraz da siyasi anlayışımız gereği, tarihimizde yer alan önemli hadiseleri teşkilatlarımızın şevk ve heyecanını kamçılamak maksadıyla gündeme getirmekteyiz. İzmir’de kongre yaparken de, bu güzide kentin tarihimiz açısından ifade ettiği seçkin yeri dile getirmeden olmaz. Büyük zaferin 9 Eylül’de taçlandığı güzide ilimiz İzmir’de, o tarihten beri hürriyet ve bağımsızlık azminin, beka refleksinin bütün haşmetiyle yaşatıldığına şüphemiz yoktur. Bu hakikat, Kurtuluş Savaşı’nın sonuçları bağlamında bütün Anadolu ve bütün Türkiye için de öyle değil midir?

Kahraman ecdadımızdan bize kalan kutlu mirası kıyamete kadar muhafaza etme bilinciyle hayat süren vatanseverlerin göz parıltılarını, İzmir il kongremiz vesilesiyle bu salonda bir araya gelen bütün arkadaşlarımızın yüzlerinde görmekteyim. Ne mutlu bizlere ki her dönemde tarihe adını altın harflerle yazdıran, asırlar boyu kahramanlık destanları yaşayan ve yaşatan şanlı bir milletin ahfadıyız.   Zaten Milliyetçi Hareket Partisinin siyasetteki varlığı da bu ruh ve şuurun ete kemiğe bürünmesinden ibarettir. 

Büyük bir tarihî mirasın temsilcisi olan MHP; atalarımızın yürüdüğü istikamette dikilmiş mücessem bir kilometre taşıdır.  MHP, tevarüs ettiğimiz millî değerleri yaşatıp gelecek kuşaklara aktarma sorumluluğunu iliklerinde hissedenlerin buluşma noktasıdır. 

MHP; ecdadımızdan aldığı ilhamla bugünün iç barış ve refahını, atinin küresel önderliğini sağlamayı gaye edinen bir siyasi teşekküldür. MHP; bugünün beka güvencesi, geleceğin varlık teminatıdır.

Bildiğiniz gibi, MHP olarak bir yandan 14. Olağan büyük kurultayımıza hazırlık olmak üzere il ve ilçe kongrelerimizi yaparken, diğer yandan da gelecek yıl Mart ayında gerçekleşecek Yerel Seçimlere hazırlanmaktayız. Partimiz; her seçim döneminde olduğu gibi, adı üzerinde, diğer partilerden önce harekete geçmekte, erken kalkıp yol almaktadır. Partimizin seçim hazırlıkları, öncelikle Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin teşkilatlarımıza verdiği talimatlar doğrultusunda başlatılmıştır.

Sayın Genel Başkanımızın teşkilatlarımıza verdiği mesajlarda yer alan önemli ayrıntılara, İzmir İl Kongremiz vesilesiyle bir kez daha yer vermek istiyorum. 31 Mart 2024 Seçimlerine hazırlanırken öncelikli hedefimiz, merkezî yönetimle yerel yönetimler arasında tam bir uyumun sağlanması olacaktır. Kongrelerimiz sürerken MHP teşkilatları olarak “2024’e Doğru, Diyar Diyar Anadolu” temasıyla çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

“İstikrar ve Hizmet İçin, Uyumlu Yönetimle, Umutlu Geleceğe” ulaşacağız.

“Merkezden Yerele, İstikrarı Bozmadan Umuda Doğru” yol alacağız. 

Bu arada partimizin Türk dünyası ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine dönük faaliyetlerimizi de büyük bir titizlikle sürdüreceğiz. Bu amaca ulaşmanın stratejik formülünün, “Merkezden Yerele Tek Yürek Olmuş Türkiye”nin gerçekleşmesine bağlı olduğu tespitini hatırımızda tutacağız.

MHP olarak; başta CHP ve İP olmak üzere, geride kalan Cumhurbaşkanlığı Seçimiyle Genel Seçimlerde hezimete uğrayan muhalefet partilerinin içine düştükleri siyasi çalkantıları ilgiyle takip ediyoruz.

Milletten aldıkları ders karşısında vurgun yemiş balık gibi istikametlerini ve konumlarını kaybeden muhalefet partilerinin Yerel Seçimlerde millete kendilerini beğendirebilmek için çevirdikleri yeni dümenleri ibretle izliyoruz.

Mağlup muhalefet partilerinin, birbirlerine düşmüş gibi görünseler de, seçimler yaklaştıkça sağanak yağmura yakalanmış koyunlar misali tekrar birbirlerine sokulmak zorunda kalacağını biliyoruz. MHP olarak, Cumhur İttifakının ilke ve programları doğrultusunda büyük bir ciddiyet ve tutarlılıkla yolumuzda ilerlemekteyiz. Partimiz, kurulduğu tarihten bu yana siyasette izhar ettiği tutarlılık ve sorumluluk bilincinden bugüne kadar taviz vermeden günümüze erişmiştir. Bugün de, bundan sonra da verdiğimiz sözlerin arkasında duracağız. Tavır ve hareketlerimizi köklü prensiplerimiz doğrultusunda belirlemeyi sürdüreceğiz. Millete efendilik taslayanlara inat milletimizin hizmetinde olacağız.

Millî iradeyi küçümseyenlere yeni bir demokrasi ve sandık dersi vermek için var gücümüzle çabalayacağız. MHP’nin, Yerel Seçimlerde milletimizin yüksek teveccühüne mazhar olacağına ve büyük bir başarıyla sandıktan çıkacağımıza inanıyoruz. Bütün teşkilatlarımızın; bu inanç ve şuur içinde, yeni bir seçim zaferine imza atmak üzere Genel Merkezimizle büyük bir uyum içinde çalışacağından eminiz. Zafer, Hakk’a ve hakikate inananlarındır.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme