Milletvekili Özdemir: 'Milletimiz bu hareketleri geçmişte çok gördü'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir, Ali Babacan'nın CHP'nin İş Bankası hisseleri ile ilgili çok sert açıklamalarda bulundu. Özdemir, açıklamasında 'milletimiz bu hareketleri geçmişte çok gördü ve onları her zaman sandığa gömdü' dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden Babacan’ın açıklamarına sert açıklamalarda bulunan Milletvekili Özdemir: “Ali Babacan, katıldığı programda CHP'nin İş Bankası hisselerine dokunmak mülkiyet hakkına ve hukuka aykırıdır demiş madem hukuktan bahsediyoruz.

 

CHP, İş Bankasındaki hisse hakkının, hisselerin bekçiliğini yapmak olduğunu söylüyor  ama  iki defa hisseleri TDK ve TTK'ya ödemediği için mahkemelik olmuş. Bunun adı emate ihanet değil mi? Bunun hukuktaki yerini kim anlatacak?

 

Hazır hukuktan bahsetmişken; Siyasi partiler kanunu, ticaret kanunu ne olacak? Bankacılık faaliyeti ticari faaliyettir siyasi partiler ticari faaliyette bulunamaz. Ama CHP, İş Bankası hisseleri üzerinden ticari faaliyette bulunuyor.

 

Siz şuna açıkça CHP, HDP, İyi Parti ittifakına arka bahçe oluyoruz desenize; CHP'ye övgüler HDP'ye yeşil ışık  bunlar reklam kokan hareketler, milletimiz bu hareketleri geçmişte çok gördü  ve onları her zaman sandığa gömdü.” İfadelerine yer verdi.

 

Bakmadan Geçme