MÜSİAD'dan Filistin'e yardım kampanyası

MÜSİAD ve Türk Kızılay Derneği iş birliği ile Filistin'e Gıda Kolisi Yardım Kampanyası, tanıtım programı MÜSİAD Genel Merkezi'nde düzenlendi. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Türk Kızılay Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ve önemli isimlerin katıldığı program, geniş bir kampanya döneminin başlangıç adımı olarak açıklandı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türk Kızılay iş birliği ile Filistin’deki savaş mağdurları için gıda yardımı kampanyası başlattı. Türk Kızılay Derneği’nin bağış hesaplarına yatırılan ücretler, Türk Kızılay vasıtasıyla Gazze’deki ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılacak.

Bu gıda bağış kampanyasının başlangıç adımı olarak menüsü Gazze’ye gönderilecek kumanyadan oluşturulan yardım yemeği organize edildi. Yurt dışı üyelerinin online olarak, yurt içi üyelerinin ise fiziki şekilde katılarak yoğun ilgi gösterdiği bu hayır programında 140 bin adet koli karşılığı bağış toplandı. İki yıl boyunca bozulmayan ve içinde 28 çeşit hazır paket yemeğin olduğu bir kolinin değeri ise 595 TL olarak belirlendi.

Filistinlilerin temel gıda maddelerine erişimini sağlayabilmek amacıyla gerçekleşen kampanyanın Şubat ayının sonuna kadar devam etmesi öngörülüyor.

Filistin’e desteğimiz devam edecek

Programda konuşmasını gerçekleştiren MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Barış çabalarına rağmen Filistin’de henüz çözüm üretilemediğini, Gazze’deki soykırım ve savaş suçlarının önlenmesi için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladı. Genel Başkan Asmalı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler bu mezalime karşı elimiz kolumuz bağlı kalamayız. Elimizden ne gelirse yapmak zorundayız. En azından muhtaç, mağdur ve mazlum kardeşlerimize yardım göndermekle mükellefiz ve buna mecburuz. İnşallah zulme uğrayan kardeşlerimizin bu vesileyle sırtlarındaki ağır yüklerini biraz hafifletiriz; inşallah onlar için bir nefes olabiliriz. Türk Kızılay’ı ile birlikte yürüttüğümüz bu kampanyanın daha fazla artarak devam etmesi ve herkesin buna katılması gerekiyor. Bugün 2,3 milyon nüfusa sahip olan Gazze’de ciddi bir kıtlık riski ortaya çıktı. Bu bölgeye sıkışmış insanların büyük çoğunluğu açlık seviyesinde hayatta kalmaya çaba harcıyor.

Gazze’deki sivil yerleşim yerleri, ibadethaneler, hastaneler ve eğitim kurumları yerle bir olmuş durumda. Altyapı sistemi çökertilmiş. İnsanların elektriği ve suyu kesilmiş. İnsanlar yaralı, gıdasız ve susuz. İsrail devletinin herkesin gözleri önünde, bilhassa da tüm Batı medeniyetinin gözleri önünde aylardır sürdürdüğü bu katliamı biz geçmişten de biliyoruz. Yıllarca süren Saraybosna’dan biliyoruz. Arakan’dan biliyoruz. Böylesi günler, insanlığın yeniden sınandığı, “medeniyet” dediğimiz şeyin yeniden insanlık terazisinde tartıldığı günlerdir. İnsan, böylesi günlerde tarafını belirler ve hangi kötülüğe karşı mücadele etmesi gerektiğinin önemini bir kez daha idrak eder.”

Türk Kızılay Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’da yaptığı konuşmasında MÜSİAD ile iş birliğine vurgu yaparak, bu yardımların artması gerektiğini belirtti.

Yılmaz, “Ben bir doktorum ve dünyanın birçok köşesinde çeşitli durumlara şahit oldum. Ama Gazze’deki gibi bir insanlık dramını ilk kez görüyorum. Oradaki altyapı kaynakları tamamen bitirilmiş durumda. Bu nedenle burada toplanan bağışların hazır gıda üzerinden hazırlanmış olması çok önemli ve ince bir düşünce. Bundan dolayı tüm bağışçılarımızı ve MÜSİAD üyelerini kutluyorum.” diye konuştu.

Programda toplanan 140 bin koli MÜSİAD’ın koordinasyonunda hazırlanarak Türk Kızılay Derneği tarafından Filistin’deki mazlum halka gönderilecek. Aynı zamanda kampanya Şubat aynının sonuna kadar devam edecek. Türk Kızılay’ı tarafından verilen bağış hesaplarına koli ücreti üzerinden bağış gönderimi yapılabilecek. Programda bağışların yanı sıra, Prof. Dr. Nuh Arslantaş tarafından da bir panel oturumu gerçekleştirildi.


 

Bakmadan Geçme