• Haberler
  • Ekonomi
  • Poslu: 'Kahramanlık unvanı almış bu şehir bizim için önemli bir pazar'

Poslu: 'Kahramanlık unvanı almış bu şehir bizim için önemli bir pazar'

ELTEKSMAK Makine Ticari Koordinatörü Emrah Poslu, Uluslararası 6. Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarında (KTM 2020) gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş’ta 6’ıncısı düzenlenen Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarına açıldığı günden bugüne katıldıklarını söyleyen Poslu: “Kahramanmaraş bizim aktif pazarımız. Pandemi olduğu için insanlarımız biraz tedirginler. Tabi insanlara bizlerde saygı duyuyoruz. Bizlerde 7 aydır hiçbir fuara katılmadık. Bütün dünya genelinde ilk fuarımız bu oldu. Fuarımız dün açılmıştı bugünde devam ediyor. Şuana kadar çok verimli ve güzel geçiyor. Fuarlar bizim yeni ürünlerimizi sergileme ve tanıtma imkanı sunuyor. Tabi sahada da aktif pazarlama faaliyetlerimiz devam ediyor.” Dedi.

“Üretimimizin yüzde 87’di yerli ve milli”

ELTEKSMAK Makine olarak 26 yıldır yerli üretim yaptıklarını söyleyen Poslu: “Şuan bizim yerlilik ve millilik onaranımız yüzde87 ve orta ve yüksek teknolojili ürünler üretiyoruz. Şuanda Türkiye’de üretim teknolojileri gün geçtikçe ilerliyor. Bizlerde diğer ülkelerdeki rakiplerimizden avantajlı duruma geçmek için ar-ge çalışmaları yapıyoruz. Türkiye’de yapılamayan özel patentli makinelerimiz 15-20 senedir üretim bantlarımızda üretilmeye devam ediyor. Türkiye’nin bundan sonraki sanayi yatırımlarında daha da iyi olacağı kanaatindeyim. Tabi ki bunun için çalışmaya devam etmemiz gerekiyor.” Dedi.

“26 yıldır bantlarımızda üretim yapıyoruz”

Genellikle kurutma üzerine üretim yaptıklarını söyleyen Poslu: “Ram, Kontüni Tumbler, fikse, buharlama ve özel kurutma makinelerimiz var. Bantlı, serbest ve zincirli kurutma makine üretim hatlarımız var. Bunun yanı sıra son 4 yıldır aktif olan battaniye ve halıcılık gurubunda da özel teknik tekstil ürünlerimiz var. Bu konuda 26 yıldır olduğu gibi üretmeye devam ediyoruz.” Dedi.

“Kahramanmaraş’ta iş insanları yerli ve milli ürünlere değer veriyor”

Poslu: “Kahramanmaraş adı üstünde ‘Kahramanlık’ unvanını aldığı için tabi ki yerli makineye bakışı gayet güzel. İş insanları yerli makineyi değerlendirmek istiyor. Bu da bizim için önemli bir fırsat. Yerli üreticilerimizin bize gösterdiği değer için bizde bu pazarda her zaman aktif olarak bulunuyoruz. Kahramanmaraş sanayisi bir Avrupai özentinin haricinde yerli ve milliye önem verdiği belli olan bir pazar, bizde bunu destekliyorum.” İfadelerine yer verdi. 
 

Bakmadan Geçme