Rafadan Tayfalı, samsak döveçli buluşma!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ramazan ayında gençlerle farklı konseptlerde buluşmaya devam ediyor. Bakan Varank'ın Ramazan buluşmalarındaki son durağı, Türkiye'nin en büyük animasyon ve ses stüdyosu olan ISF oldu. ISF Studios'ta daha önce hiç tanımadığı gençlerle sosyal medya aracılığıyla buluşan Varank, gençlere sevilen çizgi film Rafadan Tayfalı, son dönemin sevilen türküsü Samsak Döveçli keyifli bir akşam yaşattı.

Varank’ın “Animasyon, oyun ve tasarıma meraklı mısınız? Pazar akşamı (24 Nisan) Ankara’da, Türkiye’nin en çok izlenen animasyon filmine imza atan dijital ses ve görüntü stüdyolarında beraber iftar yapmak ister misiniz? Katılmak isteyenler bölüm ya da mesleklerini cevaba yazmayı unutmasın.” mesajı üzerine farklı şehirlerden gençler Ankara’da buluştu.

Rafadan Tayfa’nın evi

Buluşmanın adresi, 8 yıldır yayınlanan çizgi dizi "Rafadan Tayfa"nın üretildiği ISF Studios oldu. Bakan Varank, çizgi dizinin yapımcısı ve yönetmeni İsmail Fidan'ın ev sahipliğindeki ziyarette eşi Esra Varank ve gençler ile birlikte animasyon üretim süreçlerini yerinde inceledi. 

Bakan Varank, iftarın ardından gençlerle sohbetinde Ankara Kalkınma Ajansı aracılığıyla ISF ile iş birliği yapacaklarını kaydederek kurulması planlanan akademide eğitim alanlara destek vereceklerini söyledi. Akademinin sektörün fabrikası gibi çalışacağını ifade eden Varank, burada verilecek yüz yüze ve online eğitimlerden mezun olan gençlerin sektöre kazandırılacağını vurguladı.


Varank, davete katılan öğrencilerin stüdyoya stajyer olarak gelebileceği sözünü Fidan’dan aldığını aktararak stüdyonun ses sanatçılarına da açılacağını aktardı. Gençlerin bir sorusu üzerine çip tasarımının niş bir alan olduğunu anlatan Varank, Türkiye'nin ilk yerli ve mili olarak tasarlanmış işlemcisi olan Çakıl’dan bahsetti.

Samsak döveçli mini konser

Gecede, Elif Buse Doğan mini bir konser vererek iftara gelen misafirlere sürpriz yaptı. İlahilerden halk müziği bestelerine kadar birçok eser seslendirdi. Doğan, Kütahya Tavşanlı’nın popüler olan türküsü Samsak Döveci’nin farklı versiyonlarını da beraber seslendirdi. Varank ve Doğan, türküye adını veren sarımsak döveci ile poz verdi. Konserin ardından Bakan Varank, Elif Buse Doğan’a TEKNOFEST montu hediye etti. Doğan’ın İstanbul’daki son TEKNOFEST’e kalabalık nedeniyle giremediğini belirtmesi üzerine Varank, kendisini bu sene Samsun’da yapılacak TEKNOFEST’e davet etti.

Kalkınmada birinci sorumluluk bizde

Hayatın her alanına dokunduklarını bildiren Varank, “Göbeklitepe’nin çatısını Sanayi Teknoloji Bakanlığı olarak nano malzemeden bir membranla biz kapladık. Türkiye’yi kalkındırma mücadelesi veriyorsak birinci sorumluluk bizim bakanlığımıza düşüyor.” ifadelerini kullandı.

Çocukları eğlendirmek mottosuyla, “İnsana değer katmak” misyonuyla kurulan ISF Studios, ileri düzey animasyon ve prodüksiyon işleri başta olmak üzere dijital sanatların tamamında çalışmalar yürütüyor. Rafadan Tayfa, Yade Yade gibi dizi filmlerin yanı sıra Rafadan Tayfa’nın sinema versiyonlarını çıkaran animasyon stüdyosu, Türkiye’de yeni gelişmekte olan sektörün öncülerinden biri olma hedefiyle özellikle Türk kültürüne uygun çizgi filmlerle beğeni topluyor.

Bakmadan Geçme