'Resminle gel, indirimi kap' etkinliği 14 Mart'ta başlıyor

14-18 Mart tarihleri arasında Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilecek 'Resminle gel, indirimi kap' etkinliği ile çocuklara balık yeme alışkanlığının kazandırılması planlanıyor. Etkinlik çerçevesinde ilk ve orta öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler çizdikleri balık resimleriyle tüm satış noktalarından indirim kazanacak.

Kahramanmaraş'ta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve tarafından düzenlenen ve Balıkçılar Derneği tarafından desteklenen ‘Resminle gel, indirimi kap’ projesi kapsamında öğrencilerin çizecekleri resimler ile balık alırken indirim kazanacaklar.

Etkinlik, 14-18 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği'nin de desteklediği yarışmada çizdikleri resimle gelen her öğrenciye özel indirim uygulanacak.

İlk ve ortaokul düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin, su ürünleri konusunda bilinçlenmesi, su ürünleri tüketimine özendirilmesi ve insan sağlığına faydalarını anlamaları adına, Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçelerindeki tüm öğrencilerin çizecekleri, su ürünleri, balık, balıkçılık temalı resimler kendilerine ödül olarak geri dönecek.

Öğrenciler, çizmiş oldukları resimleri Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçesinde bulunan 25 su ürünleri perakende satış yerlerine velileri ile birlikte getirerek, yapacakları balık alışverişlerinde yüzde 10 indirim kazanacaklar. Bu sayede öğrencilerin balık tüketimi özendirilecek olup genç bireyler üzerinde farkındalık oluşturulması sağlanacak. 

Sağlıklı beslenmek için haftada bir öğün balık önerildiğinin altını çizen Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir: “Kahramanmaraş su ürünleri ihracatı bakımından önemli bir konuma sahip. Denizi olmayan fakat balık ihracatı yapan şehirlerin başında geliyor. Kahramanmaraş, Özellikle alabalık üretimi bakımından ayrıcalıklı bir şehirdir. Fakat balık tüketimine baktığınızda Türkiye ortalaması 7-8 kg iken Kahramanmaraş ortalaması 2 kg seviyesinde. İşte bundan dolayı Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerimizde su ürünleri satışı yapan işletmelerimizle birlikte ‘Resminle gel, indirimi kap’ kampanyası başlattık. Tüm ilk ve ortaöğretimlerde öğrenim gören öğrencilerimiz bu kampanyadan 4 gün boyunca faydalanacaklar.” Dedi.

Söz konusu bu etkinliğine destek veren Kahramanmaraş Balıkçılar Dernek Başkanı İbrahim Sarı, balık tüketiminin önemine vurgu yaparak: “Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün gerçekleştirdiği bu projeye bizlerde 100 üyemiz ile tam destek veriyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın balık tüketimine özendirilmesi kentimiz için önemli bir proje. Su Ürünleri Şube Müdürlüğümüze ve Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz ki Kahramanmaraş, kişi başı yılda maksimum 2 kg balık tüketiyor. Bunun geliştirilmesi sağlıklı beslenme açısından da çok önemli.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme