SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi beyaz önlük giyme töreni

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ailesine 2020- 2021 ve 2021- 2022 eğitim- öğretim yıllarında katılan geleceğin doktorlarına 'Beyaz Önlük Giyme' töreni düzenledi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencileri, ‘Beyaz Önlük Giyme’ töreninde önlük giyerek hekimliğe giden yolda ilk adımı atmanın heyecanını ve mutluluğunu aileleriyle birlikte yaşadı.

SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile SANKO Holding Onursal Başkanı Zeki Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, gönderdikleri mesajla duygularını paylaştılar.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu da mesajında, “Mesleğinize attığınız bu ilk adım için sizleri tebrik ediyorum. Beyaz önlüklerinizle, insanlığa hizmetin birinci göreviniz olmasını temenni ederim.  Değerli Rektörümüze, sizleri yetiştiren hocalarımıza çok teşekkür ediyor, sizi ve ailelerinizi gönülden kutluyorum.  Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin” temennisinde bulundu. 

Öğrencileri evladım gibi görüyorum

SANKO Üniversitesi’ni SANKO ve Konukoğlu Ailesinin sosyal sorumluluk anlayışından hareketle yetkin hekim ve sağlık profesyonelleri yetiştirmek için kurduklarının altını çizen Konukoğlu, şunları kaydetti:

“Çok iyi biliyorsunuz ki, konuya ekonomik çerçevede bakmış olsak üniversiteyi daha büyük kentlerde kurar ve özellikle tıp fakültesi ile yola çıkmazdık. Çünkü en zoru, en pahalısı tıptır. Bölgemiz ve ülkemizde sağlık alanında çıtanın yukarılara çıkmasına katkı sağlamayı amaçlayarak sağlık temalı üniversiteyi Gaziantep’te kurduk.”

Öğrencileri evladı gibi gördüğünü, onlardan SANKO Üniversitesi’ni ve Gaziantep’i tıp alanında daha yukarılara taşımak için çok çalışmalarını ve başarılı olmalarını beklediğine vurgu yapan Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Sevgili gençler! Sizleri gelecekte hocalarınızın yerinde görmek isterim. Bunun için çok çaba gösterin. Mutlu olmanın en güzel yollarından birisi başarılı olmaktır, başarı için ise aklın önüne geçmeyecek hırsa sahip olmalısınız.

Hekim olarak mezun olduğunuzda hastalarınıza aileden biri gibi davranın. Hastayı babanız, anneniz, kardeşiniz, arkadaşınız gibi görüp şefkatli davranın. Beyaz önlüğü giyerek tıp öğrencisi olmaktan, doktorluğa adım atıyorsunuz. Hayırlı olsun” dedi.

Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı da konuşmasında, YÖK tarafından 2021 yılında yayımlanan Vakıf Yüksek Öğretim Kurumları rehberinde kadrolu öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı değerlendirmesinde SANKO Üniversitesi’nin beşinci sırada yer aldığını söyledi.


SANKO Holding Onursal Başkanı Zeki Konukoğlu da gönderdiği mesajda SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri kutlayarak, “Çok kutsal bir meslek olan tıp bilimlerini seçerek zorlu bir eğitim ve meslek hayatına başladınız” ifadelerine yer verdi.

“İnsan hayatına, ruh ve beden sağlığına dokunmanın güçlükleri kadar, ‘Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ sözünden de anlaşıldığı üzere sizler insanoğlu için en kıymetli değer olan sağlığını ve sıhhatini geri kazandıracak ulvi bir mesleğe adım attınız” diyen Zeki Konukoğlu, özetle şu görüşlerini dile getirdi:

“Teknolojinin hızla ilerlediği dünyamızda, yeniliklerle doğrudan ilişkili olan tıp bilimi uygulamalarını gerçekleştirerek ve yalnız bununla kalmayarak yeni buluşlarla tıp dünyasına önemli katkılar sağlayarak; bizleri, hocalarınızı, ailelerinizi ve umuyorum ülkemizi gururlandıracaksınız.” İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme