Sendikaların üye sayılarına ilişkin ocak ayı istatistikleri açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan 'işkollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarına ilişkin 2022 Ocak ayı istatistikleri' açıklandı.

2017 yılında açıklanan istatistiklerden bu yana ‘Türkiye’nin En Büyük İşçi Sendikası’ konumunu devam ettiren Sendikamız HİZMET-İŞ, zirvedeki yerini korudu.

HİZMET-İŞ, HAK-İŞ’in, Genel İşler İşkolu’nun ve Türkiye’nin en büyük işçi sendikası

Açıklanan istatistiklere göre, HİZMET-İŞ Sendikamızın üye sayısı bir önceki istatistiklere göre 4 bin 783 kişi daha artarak 243 bin 643 oldu.

Genel İşler İşkolunda çalışan toplam 906 bin 39 işçinin yüzde 26,90’ını temsil eden HİZMET-İŞ Sendikası, HAK-İŞ’in, Genel İşler İşkolu’nun ve ülkenin en büyük işçi sendikası konumunu devam ettirdi.

HAK-İŞ, 727 Bin 187 üyeye ulaştı

HAK-İŞ Konfederasyonu ise işçilerin güvenini kazanmaya devam ederek istikrarlı büyümesini sürdürüyor. HAK-İŞ Konfederasyonu üye sayısı ise 727 bin 187 olarak gerçekleşti.

Birlikte mücadele ettik, birlikte başardık, birlikte zirvedeyiz

Sendikadan yapılan açıklamada: “Hak ve Emek Mücadelesinde 44 yıldır sendikamıza gönül veren, güvenen, bizimle birlikte yürüyen tüm emekçilere şükranlarımızı sunuyoruz. Uzun yıllardır başarımızı sekteye uğratmadan destek olan, HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in onurlu ve ilkeli mücadelesini omuzlayan teşkilatımıza ve sendikamız mensuplarına can-ı gönülden teşekkür ediyoruz. HİZMET-İŞ Sendikası olarak birlikte elde ettiğimiz her başarıyı yeni hedeflerimize ulaşmak için bir başlangıç noktası olarak görüyoruz. HAK-İŞ’in kuruluş ilkelerinden aldığımız güçle daha büyük ve daha güçlü bir HİZMET-İŞ için, işkolumuzdaki bütün emekçileri HİZMET-İŞ çatısı altında örgütlenmeye davet ediyoruz.” Dendi.

Bakmadan Geçme