TBMM Başkanlığından o iddialara yanıt

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bahçesinde tarım ilacı kullanıldığına dair basında çıkan haberler üzerine TBMM Başkanlığı bir açıklama yaptı.

TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu toplantısında bir milletvekilinin, TBMM Bahçesinde glifosat etken maddeli tarım ilacı (pestisit) kullanıldığını iddia etmesi konusunda çıkan haberler üzerine yapılan açıklamada yaptı.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “TBMM bahçesinde Destek Hizmetleri Başkanlığı tarafından yürütülen park ve bahçe hizmetleri bakım işleri kalemlerinden birisi de yabancı otların temizliğidir. Bu kapsamda 2020 yılı Temmuz ayına kadar nadiren de olsa kaldırım ve duvar kenarları birleşim noktalarında çıkan yabancı otların bertarafı için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış zirai ilaçlar kullanılmakta idi. Ancak, 2020 yılı Temmuz ayından itibaren Başkanlık Makamının talimatları doğrultusunda söz konusu alanlarda kimyasal mücadeleden vazgeçilmiş ve yabancı otlar misinalı sırt tırpanı ile fiziksel olarak temizlenmeye başlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
 

Bakmadan Geçme