TİM Tarım Kurulunda yeni stratejiler masaya yatırıldı

Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar ile Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı'nın katılımlarıyla düzenlenen toplantıda, tarım ve gıda ihracatının artırılmasına ilişkin istişarelerde bulunuldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Tarım Kurulu Toplantısı, TİM Başkanı Mustafa Gültepe'nin ev sahipliğinde, 25 Mart Pazartesi günü İstanbul Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleşti. 

Toplantıya Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı ile TİM Tarım Kurulu Başkanı Melisa Tokgöz Mutlu katıldı.

TİM Tarım Kurulu Üyeleri ve sektörde faaliyet gösteren ihracatçı firma temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda, Türkiye'nin tarım ve ihracat alanındaki güncel durumu ile kurul çalışmaları ele alındı. 

Yapılan değerlendirmelerde 2023 yılı itibarıyla 31 milyar dolara ulaşarak rekor bir seviyeye yükselen tarım ürünleri ihracatının daha da artırılmasının hedeflendiği belirtildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı ile sektör temsilcileri arasında yapılan iş birliğinin, ihracatçıların karşılaştıkları sorunların çözümüne yardımcı olduğu vurgulandı.

İş birliği sayesinde, ihracatçılara pazarlara girişte destek sağlanması ve sorunların üstesinden gelinmesi planlanıyor.
 

Bakmadan Geçme