TÜMKİAD İl Başkanı Eliaçık: Biz kaybolmaya yüz tutmuş kültürümüzün neferleriyiz

Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TÜMKİAD) Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammed Eliaçık, yaptığı açıklamada: 'Biz kaybolmaya yüz tutmuş muhteşem kültürümüzün neferleri olarak buradayız' dedi.

TÜMİAD İl Başkanı Eliaçık: “İlk başlarda karşımıza ‘sizin bu oyunda yeriniz yok’ anlayışıyla duvar örülmek istendi. ‘Yapamazlar, başaramazlar’ diyen önümüze konulan tuzaklar oldu. Gençliğimize dem vurdular, tecrübe lazım dediler. Ancak hesaba katmadıkları en önemli ayrıtı, ‘TÜMKİAD’ın birleştirici ve bütünleştirici gücünün etkisiyle özgüvenimizin yüksek, inanç ve motivasyonumuzun kusursuz oluşu, buna paralel olarak da hissettiğimiz güven ve heyecanın sahaya mükemmel iz düşümünü düşünememiş olmalarıydı. İşte biz yeni yüz ve yeni isimlerdik.

Beraber yürümenin gücüne inandık

Bu çetrefilli yolda elbette tek başımıza ilerlemedik. Bizlere inana dostlarımızla, değerli üyelerimizle ve sorgulamadan, aramıza duvarlar örmeden yanımızda duran herkesle yol aldık. Her zaman birlikte olmanın, beraber yürümenin gücüne inandık. Ekip arkadaşlarımız ile önce niyet ettik sonra zırhımızı kuşanarak ‘Ya Allah Ya Bismillah’ diyerek yürümeye başladık.

Pahalı satıp ucuza kapatanlardan olmayalım

Özellikle ülkemiz enflasyon ve döviz problemi ile mücadele ederken bizi de ‘ahlaklı tüccarlar’ olmak düşüyor. Zor dönemlerden geçiyoruz. Belki de daha kara günler kapıdadır. Ancak biz biliyoruz ki bu devlet ve bu millet zor günlere alışıktır. Zor günleri, kara günleri çok iyi bilir. Biz biliyoruz ki, sistemin değil değerlerin neferleri olalım. Herkes gelsin katkı sağlasın, omuz versin, gönül versin, gönül alsın. Komşumuz aç ise tok yatmayalım. Pahalı satıp ucuza kapatanlardan olmayalım. Siftahını yaptığı zaman komşusunu işaret eden o muhteşem mirasa sahip çıkalım.

Beyhude kardeşim, beyhude

Evet, işsiz gençlik bizim derdimiz. Biz kaybolmaya yüz tutmuş muhteşem kültürümüzün neferleri olarak buradayız. Arka bahçe kurumlar, protokol yapılar ve günü kurtarmaktan öteye geçmeyen altı boş platformlardan çok uzağız. Bizi sistemin bir parçası haline getirmek için atılan adımlara ve ortaya konan çabalara verecek tek bir cevabımız var: ‘Beyhude kardeşim, beyhude.’” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme