Yarım asırlık sorunlara neşter vuruldu

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde ana arter asfaltlanması, çevre yolu, kaynak içme suyu ve küçük sanayi sitesinin ardından altyapı da yenileniyor.

Pazarcık’ta yarım asırlık sorunlara vurduğu neşter ile hemşerilerin yaşam refahına katkı sağlayan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, hizmet anlamında cumhuriyet tarihinin zirve noktasını yakaladı. Büyükşehirle birlikte ilçe geneline 300 km sathi kaplama asfalt yapan Başkan Yılmazcan, ilçe merkezine de 65 km bitümlü sıcak asfalt serdi.

Gelecek nesillerimize iyi bir Pazarcık bırakmak istiyorum

Özellikle kırsal mahallelere yaptıkları sosyal tesisler ve mahalle içi çalışmalarla bilinen Pazarcık Belediyesi tüm çalışmaları kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirdi. Göreve gelmeden verdiği sözler ve vaatleri bir bir yerine getiren Başkan Yılmazcan; “Ben satmaya değil yapmaya geldim, demiştim ve bir metrekare yer satmadan, bir TL kredi çekip borçlanmadan bu hizmetleri yapıyoruz. Bunun üzerine de milyonlarca lira borç ödedik. 

İlçem için kapı kapı gezmeye devam edeceğim

İlçemizin kendi öz değerlerini gelecek nesillere aktardık. Gelecekteki bir çocuğumuz bizim yaptığımız borcu neden ödesin. Onun için hem ilçemize hem de bütçemize sahip çıktık. Diyalog ve iyi iletişimle ilçemizin tüm sorunlarını gidermeye çalıştık ve problem olan birçok sorunu da gidermenin mutluluğunu yaşadık. İlçem için Ankara’da ayak basmadık bakanlık bırakmadım, ilçemin ve ilçe halkımın durumunu izah ettim, kapılarında yattık ama o hizmetleri ilçeme kazandırdık.”

50 yıllık içme suyu sorunu olmayacak

Yıllardır Pazarcık’ın kanayan yaralarına tek tek neşter vurarak çözüme kavuşturan Başkan Yılmazcan, “hatırlarsanız 50 yıldır asfaltlanmayı bekleyen, Akdeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan ana arterimizi Karayolları, Büyükşehir Belediyesi ve kendi belediyemiz işbirliğince asfaltlayıp, ışıklandırma ve çevre düzenlemesini yaparak ilçe halkımıza hizmetine sunmuştuk. İçme suyu büyük bir problemdi, bu problemin aşılması için Helete’den Gaziantep’e giden kaynak suyu 6 ay sonra musluklardan akacak. İlçemizin en az 50 yıllık su problemi de böylece çözülmüş oldu.

Zanaatkarlarımız yeni yerlerine geçecek

İlçemizdeki esnaflarımızın da yer sorunu vardı. Yıllardır apartman altlarında, uygun olmayan alanlarda mesleğini icra etmeye çalışan zanaatkârlarımızı da bu zorlu şartlardan kurtardık. Deprem nedeniyle şehre gelen dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a toplantıda durumu izah etmiştim. Sayın Bakan hemen talimat verdi ve yeri de hazır olan Küçük Sanayi Sitemizin inşaatına başlanıldı. Çelik konstrüksiyon olarak yapılan işyerleri 4-5 ay sonra esnaflarımıza teslim edecek. Hem ilçe halkımız tüm esnaflarımızı bir arada ziyaret edip soka sokak işyeri aramayacak hem de esnaf kardeşlerimiz çok iyi şartlarda işlerini yürütecek.

Çevre yolumuzda çalışmalar sürüyor

Bilindiği üzere Akdeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan en önemli güzergâh ilçemizden geçiyor. Yaz aylarında araç trafik sayısının 35 binlere çıktığını biliyoruz. Yine uzun yıllardır konuşulan, planlama yapılan ve bir türlü hayata geçirilmeyen çevre yolu projesini de hayata geçirdik. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ilçemize gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Çevre yolumuz çok hızlı ilerler fakat kamulaştırma sorunları nedeniyle yavaş ilerliyor. Kamulaştırma problemleri giderildiği zaman en geç 1 yıl içerisinde trafiğe açılır ve ilçemiz rahat bir nefes almış olur.”
 

Bakmadan Geçme