Şule Kirişci

EXPO 2023 Kahramanmaraş ve Başkan Hanefi Mahçiçek

Şule Kirişci

EXPO 2023, tüm dünyanın ilgisini çeken uluslararası bir etkinlik olmasının yanı sıra Kahramanmaraş’ın bütün değerlerini adeta dünya sahnesine çıkaracak olan bir proje…

Şanlıurfa, Gaziantep ve Nevşehir gibi turizm noktasında önem arz eden iller arasında yeni bir koridor oluşturacak. Bu koridorda turizm açısından önemli noktalar, Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe, Gaziantep’te Zeugma, Kahramanmaraş’ta Germanicia, Nevşehir’de Kapadokya. Kahramanmaraş’taki Expo 2023 Rekreasyon alanının bu turizm koridorunun vazgeçilmezi olacağı ve bu sayede Kahramanmaraş’a senede en az bir milyon insan gelmesi beklenen bir proje…

Bu kıymetli proje için, Onikişubat Belediyesi Başkan Mahçiçek liderliğinde projenin tanıtımı için büyük emek veriyor. Başkan Mahçiçek tanıtım atağı kapsamında, kentin tüm kesimleriyle çeşitli programlar vesilesiyle bir araya geliyor ve haftada en az dört-beş okulda Kariyer Günleri düzenleyerek lise öğrencileri ile bir araya gelerek, hayalin gerçeğe dönüştüğü dev proje EXPO 2023’ü tüm detaylarıyla anlatıyor.

Bir diğer tanıtım faaliyeti olarak Başkan Mahçiçek, Türkiye dahil 192 ülkenin katıldığı dünyanın en büyük ticaret ve kültür buluşması Dubai EXPO’yu ziyaret ederek burada AIPH Genel Kurulu’nda EXPO 2023 Kahramanmaraş başlıklı sunum yaptı ve şu sözlerle orada bulunan ülkeleri şehrimize davet etti. “ Tüm Kahramanmaraş halkı olarak büyük bir şevk ve heyecanla EXPO 2023’ü bekliyoruz. Sizleri 2023 yılında Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan onur duyacağız.”

Bunun yanında EXPO 2023 Özel Temsilcisi Büyükelçi Erdoğan Kök, Polonya, Bosna Hersek, Senegal, Tayland ve Endonezya gibi birçok ülke büyükelçiliklerini ziyaret ederek Kahramanmaraş’ta yapılacak olan EXPO 2023 Kahramanmaraş’a davet etti.

Nisan ayının ilk haftası, dünya Expo’larının en üst denetim organı olan Uluslararası Bahçe Bitki Üreticileri Birliği AİPH Global Başkanı Bernard Oosterom ve genel sekreteri Tim Briercliffe ile yönetim kurulu üyeleri Kahramanmaraş’ımıza gelerek EXPO 2023 alanını gezdi. Şu ana kadar tamamlanmış olan kısımlar noktasında memnuniyetlerini ifade ettiler.

EXPO’nun bilinirliğine katkı sağlamak adına üç başlık altında anlatmaya çalıştım. Umuyorum verimli olmuştur. Ancak, burada EXPO 2023 Kahramanmaraş’ın mimarı olan Sayın Başkan Hanefi Mahçiçek ile ilgili sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim naçizane birkaç cümle eklemek isterim.

Biliyorum, ömrünü insanlara adamış koca yürekli, babacan bir gönül insanına dair kelam etmek öyle kolay değil. Hele de Kahramanmaraş için gecesini gündüzüne katan memleket sevdalısı bir başkanı yazmak da hiç kolay değil…

Baktığınızda mütebessim bir çehre ile karşılar sizi. Büyükle büyük, küçükle küçük olan ve mütevaziliği ile gönülden-gönüle köprüler kuran bir isim. Neler yaptığını, hangi eserler ortaya koyduğu aşikar… Yaptıkları ve yapacakları ile Kahramanmaraş’ın geleceğini oluşturuyor adım adım.

İlk 1999 mahalli seçimde Kahramanmaraş belediye başkanı seçildiğinde memleketi için hayalini kurduğu projeleri vardı. İlk başta kalbindeki bu projeleri bilemedik, ta ki bu projeler gerek o dönemde gerekse bu gün Onikişubat belediye başkanlığı döneminde bir-bir hayata geçene kadar… Anlaşıldı ki Başkan Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş için çok şey demek!

Bilindiği üzere belediye başkanlığı denildiğinde şehre her manada anlam katan ve gelişmesi için çeşitli faaliyetlerin icra edildiği makamlardır. Bu nedenle belediye sınırları içerisinde yaşayan şehir halkı ve şehrin geleceği için belediye başkanının sahip olduğu vasıflar büyük önem taşır.

Projenin Cumhuriyetimizin 100. Yılına denk gelmesinin yanı sıra kapılarını ilk kez 2023 yılının 23 Nisan’ında açarak dünya ile buluşacak olması bir hayli gurur verici. 23 Nisan çocuklara armağan edilmiş bir bayram günü. Gönül insanı Başkan Mahçiçek, TRT’nin her yıl düzenlediği 23 Nisan Ulusal Çocuk Şenliği’nin de EXPO alanında yapılabilmesi için çalışmalar yapıldığının müjdesini verdi.

Son olarak,

Bir bahçe bırakın biz çocuklara
Göklerde yer açın uçurtmalara
Oynaya oynaya gelin çocuklar
El ele el ele verin çocuklar
Bir dünya bırakın biz çocuklara
Yazalım üstüne SEVGİLİ DÜNYA…

Şarkısıyla dünyaya seslenen çocuklara diyorum ki,

Onikişubat belediye başkanı Hanefi Mahçiçek sayesinde artık Kahramanmaraş’ta EXPO alanı var çocuklar… Bu alanda sizlere kocaman yer var…  

Tüm çocukların geçmiş 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Sağlıkla kalın…
 

Yazarın Diğer Yazıları