AK Partili Kahramanmaraşlı siyasilerden 'Ayasofya' açıklaması

Sözcü Gazetesi'nin 2020'nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı başlıklı haberinde Ayasofya'nın ibadete açılmasını da koymasına tepkiler çığ gibi büyüdü.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş siyasetçilerinde de üst üste açıklama yapıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, paylaşımında: “Biz değiştiklerini düşünüyoruz onlar her defasında değişmediklerini gösteriyorlar. Fırsat bulduklarında 1940’lara dönerler tezimizi her defasında doğruluyorlar. Milletimizin değerleriyle, inançlarıyla her zaman kavga içinde oldular.” İfadelerine yer verdi.

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç: “Yabancılaşma ve savrulmada sınırları olmadığını biliyoruz da; bu kin ve nefret ve fütursuz cesaret ve küstahlığı anlamak ve kabullenmek zor.” Dedi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Fırat Görgel, paylaşımında: “Bu toprakların 'Sözcü'sü olmayanların bu sevince ortak olmalarını tabii ki beklemiyoruz. Ayasofya’nın ibadete açılmasını felaket olarak gören güruh, 1453’ten bu yana yaşadıkları karın ağrısını bir kez daha göstermiştir. Milletimizin gönlü rahat olsun. Ayasofya'yı ibadete açan irade, 2021’de de o zihniyetin felaketi olmaya devam edecektir.” İfadelerine yer verdi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir ise: “Sözcü gazetesi Ayasofya’nın açılmasını 2020 yılının felaketleri arasında saymış. Bence bu ülkenin başındaki en büyük felaket Sözcü gazetesi ve onun zihniyetindekilerin bu ülkenin ekmeğini yiyip te ülkesinin değerleri ile alay edip kültürüne ihanet içinde olmalarıdır.” Dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal: “Sözcü Gazetesinin  #Ayasofya Camii açılışını 2020 yılı felaketleri arasında saymasını şiddetle kınıyorum. Kimlere hizmet ettiğiniz açıktır. Müslümanların mücadelesi sizin için felaket. Çünkü Haçlı Zihniyetiyle aynı kafadasınız. Sonunuz da aynı olacak.” İfadelerine yer verdi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, “Milletin ‘Sözcüsü’ olmadığı aşikâr. Yazık.” ifadelerini paylaştı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç: “Ayasofya Camii’nin açılmasından ve milletimizin sevinmesinden rahatsız olanların sağı işaret etmek bu millete ait her şeyle kavgası var. İçi noktalı elmas şekli Millete ait olan “Egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir” ilkesini de sevmiyorlar.” İfadelerini kullandı.

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara: “Milletin değerlerine Fransız olanların basın yayın organı. Yerli ve milli değilsiniz! Sevinecek zaman sevinmiyor üzülecek zaman üzülmüyorsunuz! Ümmetin Ayasofya’sı birilerinin Sözcü’süne batmış.. Batsın; çakılı da kalsın, hiç çıkmasın akıllarından.” Dedi. 
 

Bakmadan Geçme