Deprem konulu, ulusal öykü yarışması sonuçlandı

MESDER Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği ile MADO sponsorluğunda düzenlediği 'Deprem ve Yaşam' konulu Ulusal Öykü Yarışması sonuçlandı.

Katılımın hayli fazla olduğu yarışmada, öyküler arasından dereceye girenler belirlendi. Edebiyat alanında uzman akademisyen ve hocaların jüri üyeliğini yaptığı yarışma sonuçlandı. Tahminlerin çok üzerinde katılımın gözlendiği yarışmada,  birbirinden değerli öyküler arasından jüri üyelerinin belirlediği yarışma birincisi “Vatan Neresidir?” öyküsüyle Karaman ilinden İbrahim Şaşma oldu.

Edebiyat kuralları ve öykü tekniği açısından değerlendirilen eserlerin kent edebiyatımız açısından geleceğe miras olabilecek özellikte eserler olduğu düşünülüyor.  Bu çalışmaların daha kalıcı hale gelmesi için, yarışmaya katılan eserler arasından seçilecek öykülerin kitaplaştırılacağı bildirildi.

MESDER Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği Başkanı Lutfi Bilir, gerçekleştirdikleri öykü yarışması ile ilgili şu bilgileri verdi: “MESDER Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneğimizin,  MADO sponsorluğunda düzenlediği “Deprem ve Yaşam” konulu Ulusal Öykü Yarışması, daha önce ilan ettiğimiz 20/11/2023 tarihinde sonuçlanmıştır. Yarışmaya yurdumuzun dört bir yanından 220 adet öykü katılmıştır. Jüri üyelerimiz Kahramanmaraş Sütçü İmam Ümiversitesi İnsan ve Toplum Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Timur, Erzurum Kazım Karabekir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Tacettin Şimşek ve Eğitimci/Yazar Ramazan Avcı, sıkı bir çalışma ile iki hafta gibi kısa bir süre içerisinde bütün öyküleri okuyup, gerekli değerlendirmeleri yaparak yarışmanın kazananlarını derneğimize bildirdiler. Yarışmanın sonucunu 20/11/2023 tarihi itibariyle derneğimize ait https://mesder.org.tr (www.mesder.org.tr) portalinden yazarlarımıza ve tüm kamuoyuna açıkladık. Ödül töreni tarihinin kesinleşmesini müteakip, hem internet portalimizden kamuoyu ile hem de siz basınımızla paylaşacağız.

Bu yarışmaya sponsor olan bütün MADO ailesine, emeği geçen MESDER yöneticilerine ve üyelerine, bu yarışmanın duyurulmasında emek sarfeden basın emekçilerine, bize öykülerini gönderen çok değerli yazar arkadaşlarımıza, yoğun emeklerini esirgemeyen değerli jüri üyelerimize, ilanlarımızı ve faaliyetlerimizi internet ve sosyal medya üzerinden paylaşan bütün sanatsever dostlara yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Daha nice etkinlikte buluşmak dileğiyle hoşça kalın diyorum.” 

Bakmadan Geçme