Her şey, çocukların yüzünü biraz olsun güldürebilmek için

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, afetzede çocuklara depremin etkilerini bir nebze de olsa oyunlarla unutturmaya çalışıyor. Çocuklar, ara tatilde Bakanlık tarafından deprem bölgesinde düzenlenen etkinliklerle eğleniyor. Bakan Mehmet Özhaseki, ara tatilde de deprem bölgesindekiçocukların yanında olduklarını söyleyerek, 'Her şey, çocuklarımızın yüzünü biraz olsun güldürebilmek için.' dedi.

Her şey, çocukların yüzünü biraz olsun güldürebilmek için
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Daire Başkanlığı, deprem bölgesindeki çocukların yüzünü bir nebze olsun güldürebilmek için ara tatil etkinlikleri düzenliyor. Hafta sonu Kahramanmaraş’ta başlayan ve bugün Hatay’da devam eden etkinliklerde, balon ve kukla gösterileri, karaoke, ‘tahmin et bakalım’ gibi çocukların katılım sağlayacağı aktivitelerin yanı sıra geleneksel oyunlar, dev jenga, sihirli labirent ile depremin çocuklar üzerindeki etkisinin azaltılması amaçlanıyor. Etkinliklerde ayrıca çocukları çevre konusunda bilgilendirmek ve geri dönüşümün önemini eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla da atölye çalışmaları ve sahne gösterileri de düzenleniyor. 

Her şey, onların bir tebessümü için

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,ara tatilde de deprem bölgesinde çocukların yanında olduklarını söyledi. Bakan Özhaseki mesajında, “Her şey, çocuklarımızın yüzünü biraz olsun güldürebilmek için.” dedi.

Çocuklar, oyun alanlarında çok eğlendiklerini söyleyerek, “Ara tatilde arkadaşlarımızla vakit geçiriyoruz, oyunlar oynuyoruz. Çok mutlu oluyoruz.” dedi. Çocuklar, ara tatilde düzenledikleri böyle bir etkinlik için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na teşekkür ettiler.

Çocuklar gün boyu çeşitli oyunlarla eğlenirken; çocukların mutluluğu ailelerine de moral oldu. Çocuklarının yüzlerindeki gülümseme için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na teşekkür eden veliler, ara tatilde böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu ve çocuklarının mutluluğuyla mutlu olduklarını ifade etti. 

Etkinlikler, 17 Kasım’a kadar devam edecek

İlki Kahramanmaraş’ta başlayan ve konteyner kentlere yakın uygun alanlarda düzenlenen etkinlikler, Hatay, Kilis, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya’da 17 Kasım’a kadar sürecek.  

Bakmadan Geçme