Uyuşturucu madde kullanımı ile mücadele semineri düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle Narkorehber Gençlik Modülü etkinliği kapsamında üniversite akademik ve idari personeli ile öğrencilere yönelik 'Uyuşturucu Madde Kullanımı ile Mücadele' semineri düzenlendi.

KSÜ Kongre Merkezinde gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Rektör Can, “Bizde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak şehirle iç içe, şehir, bölge ve ülke sorunlarının çözümüne odaklandık ve bu doğrultuda ülkemize katma değer sağlayacak çalışmalar yürütüyoruz. Paydaş kurum ve kuruluşlarla işbirlikleri yürüterek, kamu kaynaklarını en verimli şekilde insanımızın hizmetine sunuyoruz.” dedi.

Açılış konuşmasından sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı TUBİM Şube Müdürü 3. Derece Emniyet Müdürü Murat Sarıgüzel, ‘Uyuşturucu Madde Kullanımı ile Mücadele’ konulu seminer sunumunu yaptı.

Tarihin her döneminde Türk toplumunun uyuşturucuya karşı bir mücadelesi olduğunu vurgulayan TUBİM Şube Müdürü Murat Sarıgüzel, uyuşturucunun bugünün değil, geçmişin sorunu olduğunu söyledi.

Ülkede ve dünyada uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Sarıgüzel, narkotik maddeyle mücadelede en önemli aşamanın doğru bilgi ve bilinçlendirme olduğunu vurguladı.

Bu seminerle kapsamında uyuşturucu kullanımıyla mücadele konusunda farkındalığı arttırmayı amaçladıklarını belirten Sarıgüzel, "Uyuşturucuyu insanlığı tehdit eden büyük bir tehlike olarak görüyoruz. Dünya bakımından bugüne kadar hiç olmadığı kadar kompleks bir durum, bugüne kadar hiç olmadığı kadar çok ve çeşitli uyuşturucu var." Dedi

Narkotik maddeleri, "Bağımlılık oluşturan, yasalarla yasaklanmış, bulundurulması suç olan maddeler" olarak tanımlayan, bu maddelerin merkezi sinir sistemini etkilediğini ve bağımlılık yaptığını söyleyen Sarıgüzel, uyuşturucuya başlamanın temelinde arkadaş etkeninin olduğunun altını çizdi.

Seminer programında narkotik köpekleri tarafından gerçekleştirilen gösteri katılımcılardan büyük alkış aldı. Program katılımcılar tarafından yöneltilen soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.
 

Bakmadan Geçme