İbrahim Baykut

AK Parti Elbistan'da Nasıl Bir Yol İzleyecek?

İbrahim Baykut

Mart 2019'da yapılacak seçimlerim öncesi siyasi hareketlilik her geçen gün biraz daha hız kazanırken Adalet ve Kalkınma partisi, Kahramanmaraş'ın en büyük ilçesi olan Elbistan' da nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu oldu. Mevcut belediye başkanı Durmuş Küçük ile Elbistan’da verimli bir çalışma yürütemeyen AK Parti, Türkiye'nin 3. Büyük ovası olan ve termik santralleri ile Ülke ve Kahramanmaraş ekonomisine büyük katkılar sağlayan Elbistan’da bir değişim olacağı kesin. Peki, AK Parti Elbistan’da kimi aday gösterir? Mevcut belediye başkanı Durmuş Küçük siyasete devam edecek mi? Ederse hangi parti ile yola devam edecek? Durmuş Küçük Elbistan Belediyesine yeniden aday olursa AK Parti'nin oy oranını etkiler mi?

Tabi bunların hepsi bir olasılık ve sonuçları önümüzdeki günlerde göreceğiz. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili olan Mahir Ünal, Elbistan belediye başkanlığı için birini işaret eder mi?

Elbistan halkı AK Parti'den ne bekliyor?

Elbistan'ın hak ettiği yatırımları artık alması gerektiğini düşünen Elbistanlılar siyasi çekişmelerin ilçeye çok zarar verdiğinin bilincinde.

Milliyetçi Hareket Partisi ile 24 Haziran Genel Seçimlerinde olduğu gibi ittifakın devam etmesi durumunda AK Parti ortak aday üzerinde çalışır mı bilinmez ama AK Parti Elbistan ı yeniden kazanmak istiyorsa bu ittifakı sağlamalı diye düşünüyorum.

Şu ana kadar Elbistan için resmi bir aday adaylığı başvurusu bulunmuyor. Önümüzdeki günlerde ismi açıklanan aday adaylarının isimlerini sizlerle paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz.

Bir sonraki yazımda buluşmak dileğiyle esen kalın.

Yazarın Diğer Yazıları