İbrahim Baykut

Çözüm bekleyen onca sorun varken…

İbrahim Baykut

6 Şubat 2023. 

Sabah saatler 04.17’yi gösterdiğinde Kahramanmaraş dahil 11 ilde yaşayan yaklaşık 14 milyon insanın hayatı değişti aslında. 

Yaşama bakış açıları, hayatta kalma mücadelesi değişti. Gidenler, ahirete göç etti, kalanlar ise yaşam mücadelesi veriyor. 

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin üzerinden tam 286 gün geçti. Ve bu bölgede hala çözülmeyi bekleyen çok büyük sorunlar var. 

Orta hasarlı binaların durumu ne olacak mesela ya da ağır sanayinin mihenk taşlarından olan küçük sanayi sitesinin akıbeti ne olacak? Çözülemeyen havaalanı sorunu ne zaman çözüme kavuşturulacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzak bağlantı ile temelini attığı yerinde dönüşüm projesi hangi aşamada? Ağır kış şartlarının oluşmaya başladığı şu günlerde konteyner kentlerde yaşayan insanların mağduriyeti giderilebiliyor mu? Eğitim öğretimin merkezi okullar ne zaman ayağa kaldırılacak? Hastaneler ne zaman açılacak? Bunun gibi yüzlerce soruyu art arda sıralayabiliriz elbette. Ama bunların hiç birinin önemi yok diyoruz. Neden mi çünkü tüm dikkatimizi 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek yeril seçimlere verdik.

Kim aday olur, kimi aday gösterirler, bu olmaz, bunu yapmazlar, a partisinden olmazsa b partisine geçeceği söyleniyor? Gibi onlarca görüş ve fikir ortalıkta var ve sanırım seçimler bitene kadar da olmaya devam edecek. Peki, bu bize ne katıyor. Ben söyleyeyim kocaman bir hiç.

Kahramanmaraş’ı eskisinden daha iyiye dönüştürmek o kadar da kolay olmayacak. Sorgulamayan toplumlar yöneticilerinin istedikleri gibi yönetmesine müsaade etmişlerdir demektir. Bakın biz dünya da benzeri görülmemiş bir deprem yaşadık. Asrın felaketi dedik adına da. Binlerce canımızı toprağa verdik. Onbinlerce vatandaşımız konteynerlerde kalıyor. Yüzlerce vatandaşımız ev sahibiyle kira fiyatları konusunda sorun yaşıyor. Çözülmeyi bekleyen o kadar sorun varken seçim için beynimizi bu kadar yormamıza gerek yok. 

Kahramanmaraş’ı nasıl görmek istediğiniz sizin elinizde. 
 

Yazarın Diğer Yazıları