İbrahim Baykut

Bir sevdadır Çağlayancerit!

İbrahim Baykut

Doğup büyüdüğüm, Baba Ocağım Çağlayancerit. Sıcakkanlı ve misafirperver Çağlayancerit. Cevizi ile dünyaya ün salmış Çağlayancerit. Çağlayancerit, Kahramanmaraş ilinin Akdeniz Bölgesi'nde kalan bir ilçesidir. Çağlayancerit'in rakımı 1150 metre, yüzölçümü ise 642 km²'dir.

 

Bu yazımda sizlere Çağlayancerit’i anlatmak istiyorum. Hani bir tabir vardı ‘Yiğidin harman olduğu yer’ işte Çağlayancerit yiğitlerin harman olduğu, içinden çağlayanların aktığı, su gibi tertemiz insanların yaşadığı küçük ama şirin ilçelerimizden biri. Yemyeşil doğası, mis gibi havası olan bu ilçemizde yaşayan insanlar genelde tarım ve hayvancılıkla uğraşmakta. Yazları mevsimlik işçi olarak çevre illere göç eden Çağlayanceritliler kış aylarında ise komşuluğu en dibine kadar yaşayan, mutlu insanlar şehri. Herkes birbirini tanır bu ilçemizde. Bayramları ayrı, düğünleri ayrı bir güzel olur. Gidenin bir daha gitmek isteyeceği, kalmak için türlü bahaneler uyduracağı ender ilçelerimizden biridir Çağlayancerit.

 

Her geçen gün gelişen, büyüyen Çağlayancerit, sosyal alanda da hızla gelişim göstermektedir. Her yıl düzenli olarak organize edilen Ceviz Festivaline geçtiğimiz günlerde bir yenisi daha eklendi. Yaklaşık 1600 ramında yer alan Ayranpınarı’nda bu yıl ilki gerçekleştirilen Yayla Şenliği ile adından söz ettirmeye devam etti. Akın akın insanların geldiği Ayranpınarı 1. Yayla Şenliğinde katılımcılar doyasıya eylenerek güzel anıların yer aldığı fotoğraf kareleri de çektirmeyi ihmal etmedi. Ben burada şahsım ve ilçem adına başta Çağlayancerit Belediye Başkanımız Hanifi Sarıaltun Bey nezdinden bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen değerli büyüklerim İş Adamı Recai Kekil’e, Yusuf Damar’a, Mehmet Murat Dağ’a, Yahya Aksu’ya, Sami Kervancıoğlu’na ve adını sayamadığım değerli büyüklerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Kahramanmaraş’ın yaylası olma özelliğine sahip Çağlayancerit için kim elini taşın altına koyuyorsa teşekkür ediyorum.

 

Tabi, Çağlayancerit için değerli büyüklerimiz, siyasilerimiz ve bürokratlarımızdan taleplerimiz de var. Çağlayancerit gelişime ve büyümeye açık bir ilçemiz. Bu yüzden en büyük sorunların başında gelen ve yıllardır konuşulan ama bir türlü tamamlanamayan Adıyaman - Gölbaşı yol ayrımından Çağlayancerit’e kadar olan yolun bir an önce tamamlanması şart. Bu yol bizim doğuya açılan kapımız. Geçtiğimiz günlerde Nurhak Çağlayancerit yolunun 2019 yılsonuna kadar tamamlanacağını Nurhak Kaymakamımız Sayın Cihat Koç açıklamıştı. Bu hem bizleri hem de kuzeyimizde yer alan ilçelerimizi ziyadesiyle mutlu etti. Tabi bir de Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay beyin ısrarla istediği Doğuyu Batıya en kısa yoldan bağlayacak bizim Dağ yolu dediğimiz Dulkadiroğlu-Çağlayancerit arasında yer alan, projesi çizilen yolun bir an önce yapılması ve hizmete sunulmasını istiyor ve talep ediyoruz. Neden yol diyorum? Çünkü yol medeniyettir, gelişmişliktir, büyümedir, ticarettir, turizmdir, refahtır. Değerli Milletvekilimiz ve İçişleri Komisyon Başkanımız Celalettin Güvenç beye bu konuda çok güveniyor ve elinden gelenide yaptığını biliyorum. Ama bizler Başkanımızdan daha fazlasını bekliyoruz. Sayın vekilimizin Çağlayancerit’i çok bilmesinden dolayı vekilimizin ismini verdim ama Kahramanmaraş Milletvekillerimizin ellerinden geleni yaptıklarını da biliyorum.

 

Çağlayancerit ilçemizin yetiştirdiği ama işleri dolayısıyla ilçe dışında yaşayan İşadamlarımızın da ellerini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum. Tıpkı Ayranpınarı Yayla Şenliğinde olduğu gibi ilçemizin kalkınması, eğitim seviyesinin artması, hastaneye görevlendirilen doktorlarımızın, okullara görevlendirilen öğretmenlerimizin ilçemizde kalmalarını sağlamak için elinizi taşın altına koymalısınız. Birlik olduğumuz neleri başara bildiğimizi Ayranpınarı’nda gördük. Umuyor ve ümit ediyorum ki beraberliğimiz daim olsun. Her şey Çağlayancerit İlçemiz için diyor saygılar sunuyorum. Sabırla okuduğunuz için teşekkür ediyorum.

 

Dua ile kalın…

Yazarın Diğer Yazıları