İbrahim Baykut

Üreten şehir Kahramanmaraş

İbrahim Baykut

Büyüyen ve gelişen şehir Kahramanmaraş’ta iş dünyası üretmeye ve geliştirmeye devam ediyor. Günümüz ekonomisini geçmişten aldığı bilgi ve birikimleri ile harmanlayarak gelecek nesillere aktaran Kahramanmaraşlı sanayiciler, birçok alanda başarıya imza atmanın mutluluğunu yaşıyorlar. İSO 500 en büyük şehirler listesinde 9 şirketiyle 16’ıncı sıradan giren Kahramanmaraş, ekonomik büyüklük olarak Türkiye sıralamasında 17’nci sırada yer almaktadır.

Ar-Ge ve inevasyona her zaman önem veren Kahramanmaraşlı sanayiciler, tekstil sektörünün yanı sıra, konfeksiyon, çelik mutfak eşyaları, dokuma, tarım gibi çeşitli alanlarda da yatırımlar yapmaktadır. Kahramanmaraş'ta, Elbistan’da ve Türkoğlu’nda kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgeleriyle yatırım atağının şehirde başlayacağı kaçınılmaz bir gerçek. İş gücü alanından yaşanan sıkıntıların çözümü için kurum ve kuruluşlarla sürekli iletişim halinde olan Kahramanmaraşlı iş insanları, ülke ekonomisine katkı sağlamaya dün olduğu gibi bugün ve yarında devam edecek.

Türkiye Kurumlar Vergisi sıralamasında 18’nci sırada yer alan Kahramanmaraş, gayri safi yurtiçi hasılanın büyümesine en çok katkı sağlayan 14’üncü şehir olmayı da başardı. Geçtiğimiz ay tarihinin en büyük ihracat rekorunu kıran Kahramanmaraş, en çok ihracat yapan iller sıralamasında da 17’nci sırada yer alıyor. 

Dört mevsimi aynı anda yaşayabileceğiniz Kahramanmaraş, tarihi ve kültürel zenginlikler bakımından da ön sıralarda yer alıyor. En büyük miraslarından biri olan Germanicia Antik Kenti gün yüzüne çıkarıldığında milyonlarca insanın şehre gelmesi kaçınılmaz olacak. Yaylaları, doğal gölleri, şelaleleri, tarihi kalıntılar, kaleler, içmeleri ve kaplıcalarıyla tam bir turizm kenti olan Kahramanmaraş, bu alanda yapılacak yatırımlarla daha da büyüyecek.

Tarihi medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kahramanmaraş, Kahraman payesiyle taçlandırdığı ismini ekonomik büyüklük ve yaşanılabilir bir kent olarak ta taçlandırmak için sanayicisi, girişimcisi, siyasetçisi ve halkıyla bir bütün olarak üretmeye devam ediyor.
 

Yazarın Diğer Yazıları