İbrahim Baykut

Yerel basın evine ekmek yerine taş götürüyor ya…

İbrahim Baykut

Yerel Esnafa Sahip çık kampanyası gayet takdire şayan bir davranış, lakin bunu zaten yıllardır Kahramanmaraş Bakkallar, Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy söylüyor. Her defasında da üstüne basa basa yerel esnafına sahip çık açıklaması yapıyor. Yerel Esnafın derdi sadece Süper Marketler ya da zincir marketler değil ki. Yerel esnaflar artık bağ kur yatıramaz oldular. Yerel esnaf artık kira ödeyemez oldular. 

Peki, sadece yerel esnaf mı sıkıntı yaşıyor. Hepinizin aynı cevabı verdiğini işitir gibiyim. Hayır, sadece yerel esnaf değil, yerel gazetelerde aynı sorunlarla mücadele ediyor. Bugün yerel esnafa sahip çık kampanyasını başlatanlar, seslerinin duyurulması için kamuoyunun sesi olan yerel medyaya da sahip çıkmalıdır.

Her konusu açıldığında gündeme getirdiğim ama daha önce kaleme almadığım konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir iş adamı para kazanmadığı bir işi yapar mı? Tabi ki yapmaz. Peki, bir öğretmen maaş almadan öğretmenlik yapar mı? Ya da bir avukat para almadan davanıza bakar mı? Hiç zannetmiyorum. Hadi biz beşeriz, geçim sıkıntısı ile mücadele ediyoruz, elbette bunun bir karşılığı olacak değil mi? Ya toprak? Toprağa bakmazsan, tımar etmezsen, ekmezsen, sulamazsan sana bir şey verir mi? Elbette vermez. Peki, ya bunu gazetecilerden neden bekliyorsunuz? Bu insanlar evine ekmek yerine taş mı götürüyor? Kirasını nasıl ödüyor, bağ kurunu nasıl karşılıyor? Bunları hiç kendinize sordunuz mu?

Elbette yerel esnafımıza sahip çıkalım, elbette bakkalımıza, çerezcimizi, zücaciyemize sahip çıkalım. Çıkalım çıkmasına da ya yerel basına kim sahip çıkacak. Halka sorsanız taraflı gazetecisin, siyasetçiye sorsanız basın özgür olmalıdır, işadamına sorsanız reklama ihtiyacı yok, belediyesine sorsanız bütçesi yok, oda başkanlarına sorsanız aidat toplayamamıştır. Peki, biz ne yapalım. Okulun okumuşuz, emek vermişiz, ömrümüzü harcamışız bırakalım mı bu mesleği. Alır mı bu yaştan sonra bir tamir ustası bizi kalfa olarak, alır mı fabrika bizi meydan temizleyicisi olarak? Almaz değerli okurlarım almaz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanımız Sayın Mahir Ünal’ın Kahramanmaraşlı olması bizler için hala bir umut aslında. Çünkü bizi en iyi anlayacak isimlerin başında geliyor.

Ben ve meslektaşlarım karşılıksız asla bir şey istemiyoruz. Emeğimizin karşılığı ulusallara aktarılmamalı. Ulusal medyadan gelenlerin nasıl ağırladığını, ne kadar ödenekler aktarıldığı az çok biliyoruz, bilmesine de bir şey yapamıyor. Buradan şu sonuç çıkarılmasın; ulusal basın şehrimize gelmesin. Asla böyle bir düşüncede değilim. Elbette gelsinler ama yerel basınla entegre edilsinler.

Yerel basına sahip çıkılmalı ve desteklenmelidir. Çağrım tüm siyasilere, iş adamlarına, belediye başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarınadır. Bizim varlığımızla güçleniyor ve tanınıyorsunuz. Sadece seçim dönemlerinde değil, sadece aleyhinizde yapılan haberler karşılığında değil her zaman bizler varız. Olmaya da devam edeceğiz. 

Bu yazıdan lütfen yanlış anlaşılmalar çıkarılmasın. Asla ve katiyen yerel esnafına sahip çık kampanyasına karşı değilim, aksine desteklenmesi ve sahip çıkılması tarafındayım.

Art niyet yok, sadece hatırlanmak…

Sağlıcakla kalın…
 

Yazarın Diğer Yazıları