İbrahim Baykut

'Her düşüş bir Öğreniş'

İbrahim Baykut

‘Her düşüş bir Öğreniş’ Atasözünü daha önce duymuşsunuzdur. Ben bu atasözünü çok benimsiyorum. Çünkü her düştüğümde yeni bir şeyler öğrendim. Öğrenmeye de devam ediyorum. Yaşananlardan ders çıkarmak her babayiğidin de harcı değildir hani. Kişi her yanlış yaptığında acı sonucundan bir ders çıkaramıyorsa o kişi kaybetmeye her zaman mahkûmdur. Biz gazeteciler aslında biraz daha şanslıyız. Kendimiz hata yapmadan bile birçok olaya olay anında ya da olay sonrasında bire bir şahitlik ettiğimiz için düşmeden de hataları görüp önlem alabiliyoruz.

 

Geçtiğimiz aylarda şahsımın bizzat yaşadığı bir olayı sizinle paylaşmak isterim. Bundan yaklaşık 7-8 ay önce bir zaman diliminde Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Serbest Muhasebeci ve Mali Muşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Sayın Halit Alcı beyden bir hafta içerisinde 5 kere arayıp randevu talep ettim. Ama sayın başkan o süreçte ne randevumuzu kabul etti ne de geri dönüş yapma zahmetinde bulundu. Her ne hikmetse sayın başkan seçimlere 1-2 ay gibi kısa bir süre kala Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren gazeteci arkadaşlarımızı kahvaltı programına davet etmiş. Çok anlamlı değil mi sizce de? İşin düşünce aradığınız gazeteci meslektaşlarımızın telefonuna bakmayın, randevusuna cevap vermeyin, geri dönüş bile yapmayın sonra da faaliyet sürecinizde neler yaptıklarınızı anlatmak için gazeteci arkadaşlarımızı toplantıya davet edin. Haa bu toplantıya ben katılmadım, katılmazdım da.

 

Şimdi aklınıza ya para alamamıştır ya da istediğini yapmamışlardır ondan bunu yazmıştır düşüncesi gelmesin. Gazeteci meslektaşlarımın elbette gelir kapısı gazetesine aldığı reklamlarla para kazanıyor. Ama burada ki durum farklı. Bakın, önceki dönem yine bu odanın başkanlığını yapmış hala başkanım dediğim, saygı duyduğum, önünde ceketimi iliklediğim kıymetli ağabeyim Arif Şen. O kadar çok haber yaptık ki zamanında ne 1 lira para talebimiz oldu ne de bir isteğimiz oldu. Biz samimiyeti öncelik alırız.

 

Şimdi Sayın Başkan Alcı, ya yaşadığı hatadan bir ders çıkarıp basın mensubu arkadaşlarımızı toplantıya çağırdı ya da seçimlerin yaklaşması ile reklama olan ihtiyacından dolayı bunu yaptı. Benim yorumum şahsımı bağlar ama zamanı gelmişken yazmasam da içimde hep uhte kalırdı.

 

Kalın sağlıcakla…

Yazarın Diğer Yazıları